BEKIJK MEER REVIEWS & BESTEL ONLINE

Review van de Apple iMac Retina 5K 27″/i5/8GB/512GB (2020) / iMac reviews.

iMac Retina 5K-display
De allinone voor alles. Met iMac verandert dromen in doen. Hij heeft een prachtig design, is ongelooflijk intuïtief en zit vol met krachtige tools waarmee je elk idee naar een hoger plan tilt. En het nieuwe 27inch model zorgt voor een nog betere ervaring op alle fronten, met snellere processors en graphics, meer geheugen en opslagcapaciteit, verbeterde audio en video, en een nog mooier Retina 5K-display. Deze desktop kan het allemaal. Beter en sneller dan ooit.
Onweerstaanbaar. En onvergelijkbaar
Met een miljard kleuren en een helderheid van 500 nits ziet alles er beter uit op een Retina-display. Foto’s en graphics spatten van het scherm. Tekst ziet er superscherp uit. En voor het eerst heeft de 27inch iMac True Tone-technologie voor een natuurlijker beeld, en een optie voor glas met nanotextuur, waardoor reflectie nauwelijks nog een rol speelt.
Glas met nanotextuur
Glas met nanotextuur verscheen voor het eerst als optie op Pro Display XDR. Op de 27inch iMac maakt het een enorm verschil in omgevingen met zonlicht, direct licht of wisselend licht. In tegenstelling tot de meeste matte displaycoatings is de nanotextuur op nanometerniveau in het glas gekerfd. Hierdoor heb je vrijwel geen last van reflectie, maar blijft het contrast behouden. Met ongelooflijk goede beeldkwaliteit als resultaat.
Van snel tot supersonisch
iMac en snelle processors zijn een vanzelfsprekende combinatie. Die processor – tot een 6core Intel Core i7 in de 21,5inch iMac – geeft je alle power die je nodig hebt voor Photoshop, video’s bewerken of muziek maken. En het 27inch model heeft tot een 10core Intel Core i9-processor waarmee je moeiteloos door zware taken vliegt, zoals tientallen tracks bij elkaar voegen of code compileren en testen.
Next level graphics. Je weet niet wat je ziet
Met de graphics op iMac is alles een lust voor het oog. Het 21,5inch model wordt geleverd met graphics uit de AMD Radeon Pro 500X-serie, en kan worden geconfigureerd met een AMD Radeon Pro Vega 20-GPU, waarmee taken als 3Drenderen of complexe video-effecten een fluitje van een cent zijn. En het 27inch model heeft graphics uit de AMD Radeon Pro 5000-serie met tot wel 16 GB aan GDDR6-geheugen. Ideaal dus voor forse grafische taken, zoals het bewerken van UHDvideo’s of het ontwikkelen van levensechte games.
Meer ruimte. Meer snelheid
Alle iMac-modellen zijn nu standaard voorzien van SSDopslag, met ruime opslagcapaciteit op topsnelheid. En je kunt de 27inch iMac nu configureren met tot maar liefst 8 TB aan SSD-opslag,13 met sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 3,4 GB/s,14 waardoor je foto- en videobibliotheken, grote bestanden en professionele apps duizelingwekkend snel tot je beschikking staan.
Microfoons? Camera? Actie!
Van glashelder geluid in videogesprekken en geluidsopnamen tot muziek en films met indrukwekkende audiokwaliteit: iMac laat al je communicatie en content schitteren. De 27inch iMac beschikt over een 1080p FaceTime HD-camera en drie bundelvormende microfoons van studiokwaliteit. En samen met de speakers levert de T2chip variabele EQ en een verbeterde basrespons, zodat je kunt genieten van rijk, gebalanceerd geluid van hoge kwaliteit voor alles wat je bekijkt of beluistert.
Je eigen beveiligingsteam
In de 27inch iMac zit de Apple T2 Security-chip, met een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag. De T2chip maakt ook allerlei krachtige features mogelijk, zoals de 1080p FaceTime HD-camera, gezichtsherkenning, verbeterde basrespons en ‘Hé Siri’. Bovendien gaat HEVC-video transcoderen tot twee keer zo snel als met de vorige generatie.
Zoveel poorten. Zoveel mogelijkheden
Elke iMac is voorzien van twee supersnelle Thunderbolt 3-poorten (USBC) en vier USBA-poorten, waarmee je allerlei snelle mogelijkheden hebt om onder meer externe schijven, camera’s en displays aan te s

BEKIJK MEER REVIEWS & BESTEL ONLINE